Nálady MÍSTA neMÍSTA

Takže tohle je to místo, které ožije!

Pohledy a situace:


Bližší proniknutí do prostoru:



Detaily, kterých si všimne bystrý pozorovatel:


    Místo působí opuštěně a láká místní smetánku s lahváči. Nachází se u velké hlučné silnice a zeď, která pozemek od ní odděluje je poměrně nízká. Nacházíme tam mnoho brutalistických, funkcionalistických a jiných prvků, které asi nemají žádný hlubší význam. I když jsme viděli paní, která si tam přišla louskat ořechy, nám místo nepřipadalo příliš bezpečné, přátelské a vhodné k posezení. Když jsme se chtěli přiblížit báli jsme se, že nás tam někdo napadne a ani jsme pro jistotu nešli skrz trávník, kdyby se tam náhodou válely injekční stříkačky... Myslím, že atmosféra tam je otřesná a odrazuje normální lidi, kteří v této oblasti raději zrychlí chůzi. Možná to bylo tím počasím, ale nemísto působilo napjatě a ponuře a vzbuzovalo ve mně obavy.
    Prostor by se dal pomyslně rozdělit na dvě části úrovní vysokého sloupu, který má nejspíš nějaký hlubší význam, na který jsme nepřišli... Tak by bylo možné oddělit různé druhy společnosti (maminky s kočárky, důchodce, děti jdoucí ze školy a na druhé straně pak ty, co mají swag, drsnej styl a mraky volného času a nosí místo sluchátek reprák).
    V každém případě se jedná o dobře umístěné nevyužité místo, které by jen potřebovalo pomoci znovu probudit a ožít. Věřím, že najdeme ten pravý impulz!
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Příprava na další konzultaci

PechaKucha - Aneta Marysková

Po první konzultaci