AKTIVÁTOR Holešovice - Analýza


První letecké snímky Holešovic máme z roku 1938. Můžeme si všimnout, že se jednalo o obydlenou oblast s domy a zahradami, menšími zatravněným plochami nebo políčky - pozemky místních obyvatelů. Velká změna pak přišla v roce 1989, kdy už vidíme dostavení železnici a místo se tak stalo frekventovanějším. Železnice byla tehdy orientovaná na východ (i dnes mezinárodní vlaky mají odjezd z Holešovic). Velká budova nádraží měla tedy zároveň funkci reprezentativní. Časem byly vybudováno metro a tramvajové spoje a přidalo se také mnoho parkovišť. Po vzniku ČR už se na mapách žádné výrazné změny neobjevují.
Mapa hluku - Pozemek je ohraničen frekvantovanou silnicí a z druhé strany pak vlakovou dopravou. Je tedy nutné místo trochu odstínit a dosáhnout tak většího klidu.
3D model, kde jsou zároveň znatelné výšky jednotlivých budov. Z našeho místa je přímý výhled na továrnu, což není moc úchvatné :)
Na mapě je vyznačena veřejná doprava po Praze. V blízkosti našeho místa se nachází metro, vlaková stanice, tramvajová zastávka, autobusové parkoviště a mnoho míst pro parkování aut. Zároveň kolem vede několik cyklostezek. Bylo by tedy fajn do návrhu zakomponovat také parkování kol a přitáhnout tam tak další návštěvníky jedoucí kolem.
V oblasti je několik míst s větším pohybem lidí - myslím si, že důležité je zmínit fabriku, studentskou kolej nebo technické muzeum, navíc tedy již zmiňované vlakové nádraží.

Analýza konkrétního pozemku
Celkově bych chtěla místo více zpomalit, protože je plné spěchu a hluku. Lidé nemají důvod se zde zastavit a odpočinout si.


Komentáře

  1. Pěkné analýzy Anet. Kdyby jsi chtěla ještě něco přidat, tak bych se zaměřil přímo na naší parcelu a na to jak tam proudí lidi, co tam dělají, kolik času tráví, kam směřují apod.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Příprava na další konzultaci

PechaKucha - Aneta Marysková

Po první konzultaci