Skupina kulatá: řezání po 3 cm a vrtání do zbláznění

Tak tedy náš tým, aneb skupina "kulatá" a další update:

Konečně jsme se pustili do samotného tvoření modelu našeho nápadu. Zvolili jsme variantu, kdy budeme z dřevěných "cihliček" o rozměru 1,5 x 3 cm za pomoci drátku tvořit kruhovou místnost.

Na začátku jsme přemýšleli, jak si práci zjednodušit a nařezat úzkou překližku o 90 cm na 5 dílků, ale nakonec jsme nevymysleli způsob, jak tyčky pak upevnit do svislé polohy, tak aby stály (no měli jsme ještě nápad tyčky natočit...). Navíc po hlubším zamyšlení jsme došli k závěru, že by to narušilo celou harmonii a záměr projektu.

Poté co jsme tedy shodli na návrhu vrstvit cihličky na sebe. Znamenalo to ale vyrazit na celé dopoledne do dílny. Zapsali jsme se, rozměřili překližku, slepili, aby se nám lépe řezala a neposouvala a pak jsem se neohroženě pustila k řezání. Je to skvělá příležitost a zkušenost, ale hlavně zábava dělat modely. Chvilku jsme se nezastavili a vždy tam někdo z ateliéru přišel něco nařezat a hned byl pryč, protože nemuseli mít tak titěrné kousíčky jako my. :( Když už jsme měli nějaké nařezané, zkusili jsme, jak by se dávaly na sebe a chtěli jsme vidět, jak to bude vypadat s těmi dírami nepravidelným vynecháváním.

Vojta kvádříky zabrušoval, aby byly úhlednější...

...a Petr pak vyvrtával do každé z nich dírky 2 mm.

U všeho jsme se postupně prostřídali, abychom si zkusili všechno. Nakonec jsme začali sestavovat model a navlékat jednotlivé "cihličky" na drátky. Vymysleli jsme, aby drátek nevyklouznul a konstrukce byla stabilní, že ho nahřeme a zatlučeme do placky a následně navlečeme na speciálně vytvořenou spodní kostičku.



Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Příprava na další konzultaci

PechaKucha - Aneta Marysková

Po první konzultaci