Informace - Wooden Pavilion #2

 

Wooden Pavilion #2 – an experiment of archetype
- LIN Architects

Rok vzniku: 2021 (prosinec)
Hlavní architekti: Lin Lifeng, Zongrui Chai - studio LIN architects
Místo projektu: Wutao Village, Jiangxinzhou, Zhenjiang, Jiangsu, Čína
Plocha: 50 m² (Plocha pozemku: 200 m²)
Tento prostorový experiment je sesterským návrhem Wooden Pavilion #1, který se nachází hned kousek dál podél vody:
Místo se nachází v blízkosti řeky v turistické oblasti ostrova Jiangxin v Zhenjiang, provincie Jiangsu. Je místem, jež může poskytnout místo odpočinku pro vesničany a turisty.
Projekt je experimentem s využitím malých dočasných budov. Výzkum vychází z původních architektonických teorií a zkoumá je.
Lidé v jednotlivých částech pavilonu provozují různé společenské aktivity a užívají si harmonického prostředí - řeky na západě a vesnice na východě.
Dříve byl v okolních obcích dlouhodobý nedostatek příjemných a funkčních veřejných prostranství. Pavilon tak vytváří nejen dialog s tradičními architektonickými formami vesnice, ale slouží i místním obyvatelům. Ve volném čase mohou komunikovat a užívat si klidu a okolní přírody. Teoretickou povahu sociálního vztahu mezi prostorem a lidmi ilustruje skutečné využití budovy vesničany, která se stává důležitým uzlem veřejného prostoru.

Komentáře

  1. zajímavé... zkoušela jsi hledat nějaké fotky jak se tam skutečně lidé chovají, třeba na sociálních sítích? zkus tomu dát 10minut...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Příprava na další konzultaci

PechaKucha - Aneta Marysková

Po první konzultaci